Kategorier
Målare

Alltid modernt med hjälp av en målare i Stockholm

Det finns så mycket roligt man kan göra för att huset ska kännas mer som hemma. Renoveringen är värd varje krona när ni anlitar en duktig målare i Stockholm.

Vad är det bästa sättet att tänka när man ska renovera? Det beror helt på vad ni har för planer för huset eller lägenheten i Stockholm för framtiden. En målare kan hjälpa er med många olika sorters renoveringar. Ibland vill man ha det minimalistiskt och tidlöst. Då är ljusa färger den bästa vägen att gå. Speciellt om ni planerar att sälja inom kort. Enkla färgval och så neutralt som möjligt.

Det gör att fler kan känna sig hemma i bostaden, och att de har lättare att se sig själv flytta in dit en dag i framtiden. Så inom kort kan ni få bostaden såld, och till ett bra pris. Neutrala och enkla, ljusa färger gör att rummen ser större och luftigare ut. Personliga färgsmaker och tapeter är bättre i ett hem där ni planerar att stanna ett tag framöver, eftersom alla är olika.

Tänk som en målare när det gäller färgval

Det är ett vanligt misstag att välja sin favoritfärg i alla rum, eller att måla upp starka kontrastfärger för att ge rummet lite liv. Även om det är en rolig detalj, så kan det lätt bli för mycket. Så hur väljer man rätt färg och rätt detalj? När ni ska välja en kontrastfärg till fondväggen så är det smart att välja samma färg i några nyanser ljusare. Det brukar smälta in bättre.

Om man kommer in i ett rum och det är en skrikig färg på väggarna så kan det nästan göra ont i ögonen. Det samma gäller tapeter. Välj ett mönster som ni verkligen gillar, men om det är starka färger och mycket mönster, så brukar det göra sig bäst som en fondvägg, och inte på alla väggar.