Kategorier
Renovering

Fräscha upp ditt badrum med en badrumsrenovering i Stockholm

Är badrummet slitet och tråkigt? Är det dags att göra en badrumsrenovering och fräscha upp badrummet ordentligt? Ta hjälp av proffsen i Stockholm som kan allt.

Har du länge gått och funderat på att ta tag i ditt gamla badrum? Att förvandla badrummet som idag är omodernt och slitet till något nytt och fräscht? Det är många som går i samma tankar och faktiskt gör något åt det. Badrummet är ett rum som man kan påverka väldigt mycket. Att trivas i sitt badrum gör tillvaron betydligt bättre.

Hur ens drömbadrum ser ut, kan variera väldigt mycket. En del vill ha mörka färger med mycket inredning, andra vill ha helt tvärtom. Det är det som är så bra med en badrumsrenovering, då kan du skapa det badrum som du drömmer om. Är det däremot för att höja värdet på bostaden inför en försäljning, så är det inte fel att ta hjälp och få en modern och trendig planering av badrummet.

Färg och belysning gör mycket vid en badrumsrenovering

Färgen på badrummet har en stor påverkan på stämningen och känslan som du får i badrummet. Därför är det viktigt att noga tänka igenom vilken känsla du vill få fram. I många badrum möts du av den härliga blå färgen. Den ger en känsla av lugn, men kan även ge en känsla av lyx. Eftersom blått ofta förknippas med hav och himmel förstärker det känslan av lugn.

En annan färg som inte är ovanlig i badrummet är färgen grön, det kan ge en känsla av en naturlig miljö. Det finns även de som föredrar varma och inbjudande färger i badrummet. Något annat som är viktigt vid en badrumsrenovering är att tänka på ljuset. Ljuset i badrummet hjälper till att skapa stämningen och faktum är att färgen på väggen kan förändras efter ljuset som finns.

Skapa smart förvaring när badrumsrenovering görs

Det finns alltid gott om saker man samlar på sig. Att skåpen fylls alldeles för snabbt i badrummet är ett problem för många. Har man för många saker, eller för lite plats? Oavsett vilket så finns det en lösning. När du ska renovera ditt badrum i Stockholm kan du samtidigt tänka på förvaringen i badrummet. Du kan till exempel utnyttja hörnen och sätta in förvaring där och även ha inbyggda skåp.

Det ser både väldigt fint och modernt ut, samtidigt som du kan ta vara på så mycket yta som möjligt. En annan sak är att tänka på vilket handfat du ska ha. Vill du ha ett enkelt eller ett dubbelt handfat? Allt fler väljer att installera ett dubbelhandfat. Det är framförallt praktiskt om man är två i hushållet som vill göra sig i ordning på morgonen. Även där är belysningen väldigt viktig att tänka på.

Drömbadrummet görs med en badrumsrenovering

Det är alltså fullt möjligt att förvandla ditt slitna badrum till ditt drömbadrum. Men för att lyckas på bästa sätt är det bästa att ta hjälp av proffsen. Det är inte bara att de kan sin sak, utan de har också otroligt bra koll på vad som fungerar och inte. Vill du ha inspiration, så är det helt rätt att vända sig till dem. När du ska göra renoveringen är det viktigt att inte glömma något.

Så om du inte redan har golvvärme i badrummet, då är det dags att skaffa det då. Det finns nog ingen som inte har känt det iskalla golvet efter ett varmt bad. Det problemet är som bortblåst när du har golvvärme i badrummet. Gå ut ur duschen eller badkaret och ställ dig på ett redan varmt och behagligt golv.