Kategorier
Målare

Hur går en fönstermålning till i Stockholm?

En fönstermålning i Stockholm följer ett relativt enkelt mönster om man tänker sig det steg för steg. Därmed inte sagt att det är enkelt att måla fönster.

Det är förnuftigt att skaffa hem flera olika sorters penslar. Breda och mindre beroende på vilket moment du ska utföra. De lite större ytorna passar en bred pensel bra till medan en liten fin pensel fungerar bättre till alla små finurliga detaljer. Ett fönster kan verkligen vara fullt av sådana. Spröjs är ett bra exempel på en detalj där en liten fin pensel är det absolut bästa valet.

Skaffa även hem en bra tejp och med det menas den tejp som kallas maskeringstejp. Det finns flera olika tjocklekar på tejpen så se till att du tar den som lämpar sig bäst för just fönster. Du förbereder ditt fönstermåleri genom att tejpa runt omkring de ytor som ska målas. Då gör det inget om du skulle darra på handen och råka komma åt själva fönsterglaset med färgen du målar fönsterbågarna med.

Fönstermålning i Stockholm fyller en viktig funktion

Att vara noga med att återkommande beställa fönstermålning i Stockholm gör att byggnaden fönstren sitter i får ett mycket högre värde. Om ett fönsterglas går sönder eller om det målas för sällan kan det komma in fukt. Så snart det finns fukt med i bilden kan ett hus bli skadat på mer än ett sätt. Mår huset inte bra, kommer människorna i det inte heller att må bra.

En professionell fönstermålning i Stockholm är därför att föredra. Då vet man att de förbereder på rätt sätt och sedan att de målar mer än en gång. Tejpen dras bort innan färgen hunnit torka andra gången och sedan ser det faktiskt ut som om fönstren blivit helt nya. Det kan knappast bli så mycket bättre.