Kategorier
Golv

Hitta rätt företag för golvslipning i Stockholm

Ser dina trägolv lite slitna ut? Vill du slippa att helt byta ut golven och bevara dina gamla? Då kan golvslipning i Stockholm vara det rätta valet för dig.

Dina golv måste tåla mycket i ditt hem. Allt från barn, djur och flytt av möbler. Genom åren kan golven börja att se lite slitna ut, men det betyder inte att du måste byta ut golven helt. Det finns ett bättre alternativ – golvslipning.

I Stockholm finns det många firmor som är specialiserade på att utföra golvslipning med hög standard. Du kan ta kontakt med flera företag och fråga om tidigare kundrecensioner, men även bilder på deras uppdrag. Kolla även upp omdömen online för att se vad kunder har att säga om företaget.

När du anlitar en firma för golvslipning är det alltid viktigt att du kontrollerar att firman har en ansvarsförsäkring. Misstag kan inträffa och med en ansvarsförsäkring vet du att firman kommer att lösa eventuella problem som kan uppstå.

Rotavdraget gäller för golvslipning i Stockholm

Kostnaden är självklart alltid något att tänka på när det kommer till golvslipning. Det är kanske inte något som man i första hand spenderar pengar på, men det kan göra en stor skillnad för dina golv. Som tur är gäller rotavdraget när du anlitar en firma för att utföra golvslipningen åt dig.

ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Det är ett skatteavdrag där du får ett skatteavdrag på 30 % för själva arbetskostnaden för golvslipning. Många gånger är detta ett avdrag som automatiskt sker när du anlitar en firma. Du kan använda avdraget på upp till 50 000 kronor per år.

För att få rotavdrag finns det däremot några krav som både du och firman måste uppfylla. För det första måste firman betala F-skatt för att du ska ha rätt till avdraget. Du måste stå som ägare till din bostad och du måste också betala skatt.

Göra golvslipningen själv eller anlita hjälp?

Det finns många saker som du inte ska göra själv i hemmet om du inte har kunskapen. Som att försöka fixa rören i hemmet eller att göra något med el. Det kan leda till skador i bostaden, men även personskador kan uppstå om något skulle gå helt fel.

Golvslipning är däremot något som du kan göra själv i ditt hem. Det är dock ett jobb som kräver att du gör det på ett korrekt sätt, annars behöver du göra om det. Dina golv måste bli jämna och ytterbehandlingen måste läggas på ett korrekt sätt över golvet. Du kan även riskera att riktigt skada dina golv. Du behöver även hyra en maskin för att du ska kunna göra det. Allt detta innebär en stor kostnad. Det kan därför vara värt att anlita proffs för att göra jobbet åt dig. Har du tidigare kunskap kring att slipa golv så kan du förstås göra det själv.

Fördelar med golvslipning

Det finns många fördelar med golvslipning i ditt hem. Med golvslipning kan dina trägolv ha en längre livslängd istället för att du behöver betala pengar för att lägga nytt golv. Det återställer glansen på golvet och det ser renare ut. Golvslipning kan även hjälpa till att minska risken för allergier då det ger ett dammfritt resultat.

Golvslipning kan även förebygga eventuella problem för ditt golv, och det kan motverka skador som kan uppkomma på äldre golv. Du får även behålla charmen med ditt gamla golv istället för att byta ut det till något nytt. Med golvslipning blir det också enklare att städa och ta hand om ditt golv. Det är utan tvekan en investering för ditt hem att anlita en professionell firma för golvslipning.