Kategorier
Målare

Målare i Älvsjö rekommenderar roliga tapeter i köket

Varför ska man renovera, hänga upp nya tapeter och byta färg på väggarna? Det är bra för hjärnan att stimuleras. Det kan en målare i Älvsjö hjälpa till med.

Det är så roligt att få något nytt. Hjärnan håller sig fräsch och glad, och den mentala hälsan är på topp när vi utsätts för glada, färgfulla miljöer. Det är helt enkelt så som vi fungerar. Så klart kan man inte ha sin favoritfärg i alla rum, och det kan vara lite överstimulerande att ha en mängd färger där hemma. Men lite extra färg gör aldrig någon skada.

Om ni gillar starka kontrastfärger så kan det vara kul att ha en liten vägg målad i den färgen, eller låta väggarna vara i en neutral vit, grå eller beige nyans, och sedan låta alla dekorationer lysa som solen i kontrast. Det kan vara riktigt roligt med en fondvägg som matchar gardinerna, kökshanddukarna och kuddarna på kökssoffan.

Så får ni mönstren att sticka ut enligt en målare

När ni ska låta målare göra om i bostaden i Älvsjö så är det viktigt att ni planerar noga. Det är oftast lite dyrare att hänga tapeter, men man behöver inte alltid så många rullar för att ett rum ska få känslan av tapeten. Det bästa sättet att få en fondvägg med tapet att verkligen stjäla showen i rummet är att välja den största väggen och låta klä den i tapet.

Om det är en ljusare tapet som inte har ett så starkt mönster så kan det vara snyggt att klä hela rummet i den. Det kan ge en mer enhetlig känsla. Men med mörka färger och tydliga tryck så kan det lätt bli lite plottrigt om man inte är försiktig. Därför kan det vara smart att använda tapeten som dekor istället för grundfärgen.

Besök gärna https://www.målareälvsjö.se för att läsa mer om målare.