Kategorier
Renovering

Slipa golv i Stockholm och förnya hemmet

En lägenhet eller en villa behöver ibland få ett ansiktslyft. Sätten är flera men ett av de allra bästa är att låta en golvfirma slipa golv i Stockholm.

Trägolv har många goda egenskaper. De är oftast blygsamma och tar inte all uppmärksamhet från annan inredning som möbler och tavlor på väggarna. Det går naturligtvis att ha mattor på ett trägolv men ett golv med naturmönster eller av parkett tål att betraktas. Trägolv har lång livslängd men med tiden kan de bli illa behandlade av sylvassa klackar eller av skosulor med gruskorn.

Den som köpt en lägenhet eller en villa med slitna trägolv behöver sällan förtvivla. Sådana golv går oftast att förbättra med professionell golvslipning. Brännmärken, vattenskador och spår efter stolsben som flyttats fram och tillbaka kan tas bort som genom ett trollslag. Och trägolven kan återanvändas i flera generationer.

Slipa golv i Stockholm vid renovering

Den som köpt en villa som har renoveringsbehov, ska definitivt inte riva ut ett befintligt golv utan vidare. Att slipa golv i Stockholm kan bli det sista steget som gör renoveringen fulländad. Ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster får återigen träda fram och visa upp sig i all sin glans. När golvet är slipat ska det förstås ytbehandlas med lackering eller vaxning för att bli lätt att städa och för att behålla sin nyvunna fräschör.

Är det komplicerat att slipa golv i Stockholm? Arbetet ska naturligtvis utföras av en professionell golvslipare. En lekman som hyr en slipmaskin kan ångra sig efter att ha gjort en del misstag som lärling. Stavar i parketten kan skadas. Slipningen ska förberedas noggrant. Skadade parkettstavar ska byta ut. Spikar som sticker upp i parketten ska slås ner med en hammare. Det är också vanligt att trösklar mellan olika rum ska repareras eller bytas. Arbetet sker med moderna slipmaskiner som ger en dammfri slipning.

Ta reda på mer genom att besöka https://www.slipagolvstockholm.nu/.